Bahçeşehir Boğazköy Ortaokulu

Telefon : 0212 607 08 20 (SANTRAL)
WEB https://bahcesehirbogazkoyortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Bahçeşehir 2. Kısım Mah. Turgut Özal Bulvarı Adnan Kahveci Cd.. No1 Başakşehir / İSTANBUL
VİZYON : Eğitim ve öğretimde,yönetimde öğrenci rehberliğinde,sosyal ve sportif faaliyetlerde ,temizlikte ilimizin en iyi okulları arasına girmek, Türk toplumunu ve yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim öğretim anlayışını eğitim sistemine taşıyan, örnek ve önder okul olup, eğitim ve öğretimde kaliteli değişimin yaşandığı bir kurum olmak.
MİSYON : Öğrencilerimizi , çağımızın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik alt yapıya sahip ,toplum ve ülke ihtiyaçlarına uygun , metotlu bir şekilde çalışan,kendini bir üst eğitim kurumuna en iyi şekilde hazırlayan,özgür düşünceye sahip,eleştirel düşünebilen ve risk alabilen,milli,manevi ,ahlaki ve insani değerlerle donatılmış,kendine ve çevresine karşı duyarlı saygılı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak,toplumda yaşamak,çağa ayak uydurmak için nitelikli eğitim ve öğretim sağlayan,ulusal ve evrensel düşünceye sahip,kendini sürekli yenileyen,öğrencilerin bireysel farklılıklarını dikkate alan ,ekip çalışmasına inanmış ,demokratik ve dinamik eğitim kadrosuyla idealist ,sorumluluk sahibi öz güveni tam bireyler yetiştirmektir. Okulumuz, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,çağdaş, lider, etkili ve gurur duyabileceğimiz öğrenciler yetiştiren, başarıya doymayan, her geçen gün kendini yenileyen bir okul olmasını sağlamak ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürmek.
BAŞARILAR : sosyal ve sportif faaliyetlerde il ve ilçe dereceleri vardır.

Servis : AKKAYALAR TURİZM
Ulaşım : Avcılar, Esenyurt, Bakırköy, Taksim, Aksaray ve Küçükçekmeceden otobüs ve minibüsle ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Bahçeşehir 2. Kısım Mah. Turgut Özal Bulvarı Adnan Kahveci Cad. No:1 Başakşehir
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 38 Km, ilçe merkezine 15 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : Boş kontenjan kalmamaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : LGS sonucuna göre oluşmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : Olumlu.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : % 99
Sportif Etkinlikler : okulumuzda sportif branşlarda futbol,basketbol,voleybol,masa tenisi,gibi branşlarda etkinlik düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : okulumuzda bilimsel çalışmalara ve projelere ağırlık verilmektedir.
Proje Çalışmaları : Okulumuz yurt içi ve yurt dışı projelere katılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : AB PROJELERİ,YURT DIŞI GEZİLER,E-TWİNNİNG
Diğer Hususlar : Okulumuzda etkileşimli tahta bulunmaktadır.